Despre noi

Agista este primul fond de investiții românesc care scalează IMM-urile locale prin piața de capital

Agista va fi primul fond de investiții românesc creat pentru consolidarea ecosistemului de companii locale prin piața de capital.

Facilităm procesul de listare la bursa pentru a ajuta IMM-urile.

Echipa de management Agista a fost înregistrată ca AFIA, iar fondul în curs de autorizare ca FIA de către ASF.

Suntem o echipă dinamică. Avem capacitatea de a identifica în timp real și în detaliu provocările ce apar în viața unei companii și a antreprenorilor atunci când sunt pregătiți să treacă la următorul nivel.

Suntem parte a Impetum Group

Impetum Group, cu 20 de ani de experiență pe piața de business din România, reprezintă un ecosistem antreprenorial românesc care pune laolaltă capital, management și resurse. Este grupul românesc format din reunirea a 4 branduri CITR - liderul pieței de restructurare și insolvență din România, ROCA Investments - private equity pentru consolidarea și scalarea IMM-urilor românești,   ROCA X - un venture capital destinat start-up-urilor disruptive din tehnologie și AGISTA – fond de investiții care scalează IMM urile locale prin piața de capital.
Experiența ne-a învățat că atunci când businessurile reușesc să scaleze sustenabil succesul lor are un impact pozitiv asupra întregii societăți. Tocmai în scopul de a pune umărul la accelerarea consolidării pieței de capital din România, am creat prin Agista un prim instrument instituțional românesc dedicat companiilor care își doresc să se dezvolte prin listarea la bursa locală. O economie solidă are nevoie de companii sănătoase care să performeze eficient susținând dezvoltarea. Credem în economia românească și acționăm în acest sens.
Andrei Cionca, CEO Impetum Group

Echipa

Nicolae Kovacs

Nicolae Kovacs

CEO Agista

Nick este antreprenor cu experiență extinsă în zona de private equity și M&A, cu o experiență de peste 14 ani în deal making, banking și real estate, inclusiv 7 ani în zona de fonduri de investiții. Pasionat de piața de capital și mecanismele pieței, își propune să contribuie prin Agista la dezvoltarea culturii pieței de capital din România și să ofere afacerilor românești oportunitatea de a crește. Nick se ghidează după principiul să lăsăm rezultatele să vorbească de la sine.

Nicolas Pleșea

Nicolas Pleșea

Senior Investment Manager

Expert în investiții și ESG, antreprenor și activist în domeniul sănătății, Nicolas are o experiență de peste 15 ani în domeniul bancar, financiar și pe piețele de capital. Pe parcursul carierei sale, a dobândit experiență în tranzacții (origination & closing) în domenii precum infrastructură, tehnologie, energie regenerabilă, produse chimice și îngrășăminte, în regiunile Europa de Nord, Centrală și de Est și SUA. Nicolas s-a format în multinaționale precum Philips Health Technology, Erste și ING și a consiliat companii românești în creștere.

Aurel Podariu

Aurel Podariu

Senior Investment Manager

Aurel are o experiență de 14 ani în cadrul companiilor Impetum Group și CITR, fiind specialist în management și consultanță pentru companii aflate în dificultate, în reorganizare de business-uri, în management de echipe și în construirea de parteneriate cu antreprenori. Dincolo de flerul său în gestionarea afacerilor cu risc, Aurel și-a îndreptat atenția și asupra consultanței de investiții, colaborând cu echipele de specialiști din ecosistemul Impetum Group la selectarea companiilor cu potențial pentru investiții.

Maria Vlad

Maria Vlad

Investment Analyst

Maria are o experiență de peste 5 ani în domeniul analizei financiare, din care 2 ani sunt pe piata de capital în poziția de Equity Research Analyst. Dincolo de faptul că a intermediat relația cu presă pentru o companie de brokeraj din top 10 intermediari la BVB, ea este și broker autorizat. A absolvit cursurile Universității de Babeș-Bolyai, unde s-a specializat în Bănci și Piețe de Capital, iar cel mai recent curs urmat este Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA), Corporate Finance Institute (CFI).

Ramona Diță

Ramona Diță

Operations Officer

Ramona supraveghează toate funcțiile operaționale ale unei companii pentru a se asigura că este potrivită exigențelor pieței de capital. Se concentrează de fiecare dată la obținerea performanței în plan intern și la atingerea excelenței în plan extern pentru fiecare organizație parteneră. Este un membru cheie al ecosistemului Impetum Group de peste 20 de ani. În tot acest timp s-a implicat în business development, contribuind la identificarea sinergiilor, atât dintre companiile în care a investit grupul, cât și dintre echipe.