Despre noi

AGISTA înseamnă în primul rând o echipă dinamică, cu experiență, care are capacitatea de a identifica în timp real și în detaliu provocările ce apar în viața unei companii și a antreprenorilor atunci când sunt pregătiți să treacă la următorul nivel. 

Suntem un fond de growth equity cu focus pe acele companii, atât private, cât și listate, care au demonstrat o creștere susținută cu resurse limitate în nișa în care activează și caută să își accelereze dezvoltarea la nivel național și internațional.

Echipa de management Agista a fost înregistrată ca AFIA, iar fondul în curs de autorizare ca FIA de către ASF.

Suntem o echipă dinamică. Avem capacitatea de a identifica în timp real și în detaliu provocările ce apar în viața unei companii și a antreprenorilor atunci când sunt pregătiți să treacă la următorul nivel.

Suntem parte a Impetum Group

Lansat de Impetum Group, Agista completează soluțiile existente de investiții oferite grup răspunzând nevoilor antreprenorilor de a-și extinde afacerile. Cu 20 de ani de experiență pe piața de business din România, Impetum Group reprezintă un ecosistem antreprenorial românesc care pune laolaltă capital, management și resurse. Este grupul românesc format din reunirea a 4 branduri CITR - liderul pieței de restructurare și insolvență din România,  ROCA Investments - private equity pentru consolidarea și scalarea IMM-urilor românești, ROCA X - un venture capital destinat start-up-urilor disruptive din tehnologie și  Agista – 
fond de growth equity cu focus pe companii care au demonstrat o creștere susținută cu resurse limitate în nișa în care activează și caută să-și accelereze scalarea la nivel național și internațional.
Experiența ne-a învățat că atunci când businessurile reușesc să scaleze sustenabil succesul lor are un impact pozitiv asupra întregii societăți. Tocmai în scopul de a pune umărul la accelerarea consolidării pieței de capital din România, am creat prin Agista un prim instrument instituțional românesc dedicat companiilor care își doresc să se dezvolte prin listarea la bursa locală. O economie solidă are nevoie de companii sănătoase care să performeze eficient susținând dezvoltarea. Credem în economia românească și acționăm în acest sens.
Andrei Cionca, CEO Impetum Group

Echipa

Nicolas Pleșea

Aurel Podariu

Senior Investment Manager

Aurel are o experiență de 14 ani în cadrul companiilor Impetum Group și CITR, fiind specialist în management și consultanță pentru companii aflate în dificultate, în reorganizare de business-uri, în management de echipe și în construirea de parteneriate cu antreprenori. Dincolo de flerul său în gestionarea afacerilor cu risc, Aurel și-a îndreptat atenția și asupra consultanței de investiții, colaborând cu echipele de specialiști din ecosistemul Impetum Group la selectarea companiilor cu potențial pentru investiții.

 

Aurel Podariu

Dragoș Dărăbuț

Senior Investment Manager

Dragoș are o experiență de peste 14 ani în evaluarea companiilor, luarea de decizii investiționale și consultanță pe proiecte de tip M&A. A început în piața de capital în calitate de analist și manager de fond, iar ulterior a trecut la investment banking, domeniu în care a ajutat clienții cu atragerea de capital, achiziții de companii sau vânzări de participații minoritate sau majoritare.

Ramona Diță

Alexandra Zipiș

Corporate Lawyer

Specializată pe probleme corporate și comerciale, Alexandra are peste 5 ani de experiență ca avocat de business, ajutând companiile să își atingă obiectivele în afaceri. Alexandra lucrează pentru societăți private și publice, fiind concentrată pe depășirea provocărilor legale importante. În acest sens, ea oferă asistență juridică în tranzacții, fuziuni și achiziții, guvernanță corporativă, pregătirea documentelor de strângere de fonduri și pe întregul proces al tranzacțiilor.