Despre noi

Agista este primul fond de investiții românesc care scalează IMM-urile locale prin piața de capital

Agista va fi primul fond de investiții românesc creat pentru consolidarea ecosistemului de companii locale prin piața de capital.

Facilităm procesul de listare la bursa pentru a ajuta IMM-urile.

Echipa de management Agista a fost înregistrată ca AFIA, iar fondul în curs de autorizare ca FIA de către ASF.

Suntem o echipă dinamică. Avem capacitatea de a identifica în timp real și în detaliu provocările ce apar în viața unei companii și a antreprenorilor atunci când sunt pregătiți să treacă la următorul nivel.

Suntem parte a Impetum Group

Impetum Group, cu 20 de ani de experiență pe piața de business din România, reprezintă un ecosistem antreprenorial românesc care pune laolaltă capital, management și resurse. Este grupul românesc format din reunirea a 4 branduri CITR - liderul pieței de restructurare și insolvență din România, ROCA Investments - private equity pentru consolidarea și scalarea IMM-urilor românești,   ROCA X - un venture capital destinat start-up-urilor disruptive din tehnologie și AGISTA – fond de investiții care scalează IMM urile locale prin piața de capital.
Experiența ne-a învățat că atunci când businessurile reușesc să scaleze sustenabil succesul lor are un impact pozitiv asupra întregii societăți. Tocmai în scopul de a pune umărul la accelerarea consolidării pieței de capital din România, am creat prin Agista un prim instrument instituțional românesc dedicat companiilor care își doresc să se dezvolte prin listarea la bursa locală. O economie solidă are nevoie de companii sănătoase care să performeze eficient susținând dezvoltarea. Credem în economia românească și acționăm în acest sens.
Andrei Cionca, CEO Impetum Group

Echipa

Nicolae Kovacs

Nicolae Kovacs

CEO Agista

Nick este antreprenor cu experiență extinsă în zona de private equity și M&A, cu o experiență de peste 14 ani în deal making, banking și real estate, inclusiv 7 ani în zona de fonduri de investiții. Pasionat de piața de capital și mecanismele pieței, își propune să contribuie prin Agista la dezvoltarea culturii pieței de capital din România și să ofere afacerilor românești oportunitatea de a crește. Nick se ghidează după principiul să lăsăm rezultatele să vorbească de la sine.

Nicolas Pleșea

Aurel Podariu

Senior Investment Manager

Aurel are o experiență de 14 ani în cadrul companiilor Impetum Group și CITR, fiind specialist în management și consultanță pentru companii aflate în dificultate, în reorganizare de business-uri, în management de echipe și în construirea de parteneriate cu antreprenori. Dincolo de flerul său în gestionarea afacerilor cu risc, Aurel și-a îndreptat atenția și asupra consultanței de investiții, colaborând cu echipele de specialiști din ecosistemul Impetum Group la selectarea companiilor cu potențial pentru investiții.

 

Aurel Podariu

Dragoș Dărăbuț

Senior Investment Manager

Dragoș are o experiență de peste 14 ani în evaluarea companiilor, luarea de decizii investiționale și consultanță pe proiecte de tip M&A. A început în piața de capital în calitate de analist și manager de fond, iar ulterior a trecut la investment banking, domeniu în care a ajutat clienții cu atragerea de capital, achiziții de companii sau vânzări de participații minoritate sau majoritare.

Ramona Diță

Otilia Movilă

Investment Anayst

Cu o experiență diversificată de peste 6 ani, Otilia contribuie activ în procesul de luare a deciziilor de investiții. A lucrat timp de 4 ani în audit financiar în una dintre companiile Big4 din România, timp în care a acumulat experiență în diverse industrii și a analizat multe modele de business-uri.
Ulterior, Otilia a decis să se specializeze ca analist financiar în M&A și piața de capital, poziție din care a participat la încheierea unor tranzacții naționale și internaționale.

Ramona Diță

Alexandra Zipiș

Corporate Lawyer

Specializată pe probleme corporate și comerciale, Alexandra are peste 5 ani de experiență ca avocat de business, ajutând companiile să își atingă obiectivele în afaceri. Alexandra lucrează pentru societăți private și publice, fiind concentrată pe depășirea provocărilor legale importante. În acest sens, ea oferă asistență juridică în tranzacții, fuziuni și achiziții, guvernanță corporativă, pregătirea documentelor de strângere de fonduri și pe întregul proces al tranzacțiilor.

Ramona Diță

Ramona Diță

Operations Officer

Ramona supraveghează toate funcțiile operaționale ale unei companii pentru a se asigura că este potrivită exigențelor pieței de capital. Se concentrează de fiecare dată la obținerea performanței în plan intern și la atingerea excelenței în plan extern pentru fiecare organizație parteneră. Este un membru cheie al ecosistemului Impetum Group de peste 20 de ani. În tot acest timp s-a implicat în business development, contribuind la identificarea sinergiilor, atât dintre companiile în care a investit grupul, cât și dintre echipe.