Blog

AGISTA sprijină Centrokinetic să deschidă 3 noi clinici

Agista este primul fond de investiții românesc care scalează IMM-urile locale prin piața de capital

Fondul românesc de growth AGISTA sprijină rețeaua medicală în achiziția a 2 noi clinici în Brașov și la deschiderea unei clinici noi în București, în zona Dristor


AGISTA asistă Centrokinetic într-o tranzacție de tip M&A pentru achiziția a 2 noi clinici la Brașov

Centrokinetic deschide o nouă clinică în București, în zona Dristor

Rețeaua de clinici de recuperare medicală Centrokinetic ajunge astfel de la 3 la 7 unități în mai puțin de jumătate de an, după ce AGISTA a intrat în acționariat, deținând un pachet de peste 30% din acțiuniBucurești, 15 ianuarie 2023 – Fondul de investiții de growth AGISTA a ghidat rețeaua de clinici de recuperare medicală Centrokinetic pentru a finaliza achiziția a 2 clinici KineticPlus din Municipiul Brașov și deschiderea unei noi clinici în zona Dristor din capitală. În urma acestor tranzacții, rețeaua Centrokinetic se extinde la 7 unități. 

Anunțul vine la scurt timp de la lansarea primei clinici Centrokinetic din afara Bucureștiului, la Cluj-Napoca, la începutul lunii decembrie a anului trecut. AGISTA a intrat în acționariatul Centrokinetic în vara anului 2023, achiziționând un pachet de peste 30%, în vara anului 2023, cu obiectivul clar de a sprijini dezvoltarea rețelei de clinici și de a o ajuta să se extindă cu cel puțin 10 clinici în următorii patru ani. De atunci, rețeaua Centrokinetic s-a extins deja cu patru clinici în mai puțin de jumătate de an.

În urmă cu un an, când am avut prima discuție cu cei de la AGISTA, nu îmi imaginam că ne vom putea dezvolta într-un ritm atât de rapid și de stabil. Ca fondator al acestui business, simt că acum am mult mai multă încredere decât înainte să fac mișcări îndrăznețe, care să propulseze compania mai departe. AGISTA s-a dovedit a fi mai mult decât un finantator care promitea capital pentru business-ul meu, este un partener cu care mă pot consulta ori de câte ori simt nevoia de ghidaj. Beneficiind de acest sprijin, acum mă pot dedica mai mult asupra actului medical și a creșterii calității serviciilor noastre. De aceea, pot spune că am luat probabil o decizie foarte bună atunci când am acceptat acest parteneriat”, spune Bogdan Andrei, fondatorul și Directorul Medical al Centrokinetic.

Este un moment foarte important pentru noi și ne bucurăm că proiectul Centrokinetic are tracțiune. După deschiderea clinicii din Cluj-Napoca, deschidem acum a patra clinică din București și achiziționăm clinicile KineticPlus într-o perioadă scurtă. Ne-a făcut plăcere să contribuim la realizarea acestei tranzacții de tip M&A (mergers and aquisitions) și să oferim suport pe parcursul întregului proces de achiziție, de la analizarea pieței locale de recuperare din Brașov, la structurarea tranzacției, negociere, documentație și chiar întărirea echipei locale”, spune Dragoș Dărăbuț, Senior Investment Manager AGISTA.


Centrokinetic achizitionează pachetul majoritar al clinicilor KineticPlus din Brașov

Pentru materializarea acestei tranzacții, AGISTA a pornit de la analiza pieței de recuperare medicală din Brașov, unde a analizat în profunzime companiile competitoare de pe piață, precum și rețelele mari de servicii medicale, care oferă și servicii de recuperare. Însă, probabil unul dintre cele mai importante roluri ale AGISTA – care se aplică și în acest caz – rămâne acela de a identifica oportunitățile de creștere atunci când apar și de a ajuta owner-ul business-ului partener să ia decizia potrivită în privința extinderii sau dezvoltării, la momentul potrivit.

În continuare, urmează faza de integrare, în care Centrokinetic va urmări îmbunătățirea proceselor medicale și a echipamentelor, consolidarea echipei locale prin completarea ei cu medici specializați în recuperare, dar și aportul unei culturii organizaționale care urmărește calitatea serviciilor, setarea unor valori puternice, precum profesionalism, respect față de echipa medicală, pacienți și procesul medical. 

„Clinicile KineticPlus oferă servicii de recuperare medicală premium clienților săi de foarte mult timp. Prin parteneriatul cu Centrokinetic, ne dorim să trecem la următorul nivel de dezvoltare și să oferim servicii și mai bune clienților noștri. Avem încredere în echipa Centrokinetic și AGISTA și credem că echipele pe care le-am format și crescut la Brașov vor performa în continuare”, a spus și Andrei Gheorghiu, fondatorul clinicilor KineticPlus.


Centrokinetic deschide o nouă clinică de recuperare medicală în București, lângă stația de metrou Dristor

„Suntem foarte încântați că am reușit să deschidem o clinică nouă în București și vreau să mulțumesc echipei pentru eforturile depuse în ultima perioadă. Business-ul Centrokinetic s-a dublat în ultimele șase luni de când am devenit parteneri cu AGISTA și acest lucru ne bucură. Urmează o perioadă de consolidare, de integrare a noilor clinici și de îmbunătățire a sistemelor interne, după care vom continua extinderea rețelei naționale Centrokinetic”, a spus Adrian Pavelescu, CEO Centrokinetic.

Fondul de investiții de growth AGISTA, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, un brand lansat de Impetum Group, susține prin capital și know-how acele IMM-uri românești ale căror produse și servicii sunt sau devin esențiale pentru societate. Cu specific de acționar minoritar, AGISTA investește tichete între 2-5 milioane euro și acționează ca un investitor ancoră, cu rol strategic, având reprezentant în board-ul companiilor din portofoliu și contribuind la dezvoltarea rapidă și sănătoasă a acestora. Prin parteneriatul cu AGISTA, companiile beneficiază de soluții personalizate, ghidaj și networking, având alături un partener de creștere în perspectiva transformării în campion regional.

AGISTA investește în toate domeniile de activitate, dar urmărește preponderent industriile: IT&C, healthcare, reciclare și agritech. De la lansare și până în prezent, AGISTA a investit în Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, FORT, Top Tech, Bittnet Group și Centrokinetic.

Centrokinetic este rețeaua de clinici integrative de ortopedie și recuperare medicală dedicate afecțiunilor osteoarticulare, cu capabilități complete de diagnostic și tratament, de la consultație medicală, RMN deschis specializat pe aparatul locomotor, săli ultramoderne de kinetoterapie și aparatură de ultimă generație pentru proceduri de fizioterapie. Echipa de fiziokinetoterapeuți Centrokinetic reunește peste 110 profesioniști pregătiți să conducă programele de recuperare elaborate de medicii clinicii în mod personalizat, pentru fiecare pacient al clinicii. Detalii complete despre clinică se regăsesc pe www.centrokinetic.ro